Potrebujeme:
Na pizzu
25 dkg lístkového cesta
10 dkg fazuľa na zaťaženie cesta
paradajková omáčka
5 dkg strúhaného syra
1 malá fialová cibuľa
5 dkg olív (nakrájané)
5 dkg konzervovaná cukrová kukurica
Na podávanie
1 stredné kusy papriky (nakrájané na plátky)
koriander podľa chuti (alebo petržlen)
Postup:
- Rozohrejeme rúru, plech vystelieme s pečiacim papierom.
- Roztiahneme cesto na asi 25 x 25 cm. Kraje narežeme s ostrým nožom 2 cm od okraja, ale dávajte pozor, aby ste nešli ďalej. Narezané kraje prehneme do vnútra cesta vidličkou.
- Umiestnite cesto na plech, zaťažíme ho fazuľou vložte ho do rúry a pečte 10 minút.
- Teraz by sme ho mali potrieť paradajkovou omáčkou, posypať so syrom. Rozložíme cibuľu, olivy a kukuricu na vrch.
- Takto pripravenú pizzu vložíme do horúcej ale vypnutej rúry ešte na 3-4 min
- Podávajte s paprikou, koriandrom alebo petržlenom.Dobrú chuť
zdroj: nosalty hu