Šalát s kuracím mäsom a grapefruitom je thajské jedlo s originálnou chuťou. Bude ocenené tými, ktorí milujú nezvyčajnú kombináciu produktov, rovnako ako tí, ktorí dodržiavajú správnu životosprávu alebo sa rozhodli stratiť pár kilou pred dovolenkou.
-
Potrebujeme:
- 300 g kur. prsia
300 g pekingská kapusta
15 g dijonska horčica
1 polievková lyžica jablčný mušt ocot
20 ml olivový olej
na chuť soľ
-
Postup:
-
Uvaríme v mierne osolenej vode kuracie prsia. Ochladíme a nakrájame mäso na prúžky alebo rozdelíme priamo na kusy.
-
Plátky čínskej kapusty rozdelíme.
-
Grapefruit očistíme zo šupky a rozdelíme na mesiačiky . Potom plátky nakrájame.
-
Spojíme pripravené potraviny a mierne premiešame.
-
Pripravíme si nálev, ktorý dáva pokrmu pikantný nádych. Dijón horčica, ocot, olivový olej a soľ šľaháme v homogénnu omáčku.
-
Nalejeme na suroviny šalátový dresing a znova ho premiešame. Teraz je jedlo pripravené!
Šalát je ľahký, jemný a uspokojujúci – ideálny na obed . Pokiaľ ide o pomer zložiek, môžeme upraviť v závislosti od vášho osobného vkusu. Dobrú chuť.
Zdroj: sovkusom ru
-
- 300 g kur. prsia