Potrebujeme:
1 bal.Lístkové cesto
Žĺtkový krém:
4 ks žĺtky
100 g cukor
25 g kukuričný škrob
25 g hladká múka
1 bal.Vanilkový cukor
500 ml mlieka
250 g mascarpone
Bielková pena:
4 ks bielky
200 g Kr. cukor
rumová esencia
práškový cukor na posypanie
Postup prípravy:
- Na jemne pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme lístkové cesto na tenký plát, z ktorého nakrájame asi 2 cm prúžky dlhé cca 20 cm.
- Pripravíme si ruličky na rúrky, ktoré jemne potrieme maslom a obtočíme cesto. Namotané ruličky uložíme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov.
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme 25 g kukuričného škrobu a dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky. Potom pridáme múku a vanilku a znovu vyšľaháme dohladka.
- 500 ml mlieka ohrejeme a pomaly prilejeme žĺtkovou hmotu. Uvaríme na miernom ohni za stáleho miešania hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame, pridáme trochu žloutkovej hmoty a premiešame. Potom mascarpone hmotu pridáme do žĺtkovej a premiešame. Odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme z jednej časti (len do polovice) týmto krémom.
- Do druhej časti ruličky budeme plniť bielkovou hmotu – bielky vyšľaháme do tuhého snehu spolu s práškovým cukrom a esencií a preložíme do vodnom kúpeli a šľaháme. Odstránime z tepla hustú penu a ešte krátko šľaháme. Necháme vychladnúť a môžeme plniť.
- Zdroj: coolinarika.com