Sedem vrstiev sladkého, jahodového, krémového neba.
Potrebujeme na 10 porcií:
5 hrnčekov na plátky nakrájaných jahôd (600 g) + hrsť na zafarbenie krému
Datľový základ:
900-1350 g datlí
1-2 hrnčeky moruší (150-300 g)
1-2 hrnčeky fíg (150-300 g)
2 cm vanilkového struku
1 lyžička škorice
Banánový krém:
2 hrnčeky mandľového mlieka (480 ml)
1-2 mrazené banány alebo 1/2 hrnčeka kešu orechov (75 g)
dužina z 2-3 mladých kokosov (možno nahradiť mrazenými banánmi.)
Jahodová poleva:
450-900 g jahôd
1/2 hrnčeka datlí (90 g)
Postup:
Celkový čas prípravy: 30 min
Všetky ingrediencie na datľový základ pridajte do kuchynského robota a mixujte, kým nevznikne spojitá zmes. Premiestnite do okrúhle tortovej formy a rozotrite na dno. Poukladajte na plátky nakrájanými jahodami.
Všetky ingrediencie na banánový krém vložte do mixéra a rozmixujte do hladkého krému. 1/3 krému naneste na poskladané jahody, poukladáme ďalšiu vrstvu nakrájaných jahôd a zakryte druhou 1/3 krému. Opäť navrstvite nakrájané jahody.
Zvyšnú 1/3 krému rozmixujte s pár jahodami, aby vznikla ružová farba a naneste na poskladané jahody. Krém potom znovu pokryte nakrájanými jahodami.
Na jahodovú polevu opäť rozmixujte všetky ingrediencie v mixéri a nalejte na vrstvu jahôd. Zakončite poslednou vrstvou jahôd a uložte do mrazničky na 4 hodiny stuhnúť. Pred podávaním odoberte z mrazničky a vyberte z formy. Dobrú chuť.
Zdroj: youtube