Potrebujeme:
1 malá cibuľa
1 stredná paprika
1 malá feferónka
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky rasce
200 g paradajok v slanom náleve
soľ a cukor podľa chuti
1 lyžička bieleho vína alebo jablčného octu
3 vajcia
Postup:
1. Jemne nakrájame cibuľu. Zeleninu na plátky. V panvici na miernom ohni zohrejeme 1 lyžičku oleja. Dáme cibuľu zeleninu a smažíme, za stáleho miešania, po dobu 5 minút.
2. Pridáme najemno nakrájanú feferónku , cesnak a rascu. Smažíme asi 1 minúty. Pridáme paradajky so šťavou. Podusíme bez pokrievky po dobu asi 5 minút. Pridáme ocot a soľ a cukor podľa chuti.
3. Rozklepneme vajcia do panvice.
4. Varíme na miernom ohni, kým nie je bielok úplne biely a prepečený – to bude trvať 10-15 minút. Prípadne môžete panvicu dať do rúry predhriatej na 200 stupňov.
Podávame s chlebom, alebo pita chlebom. Dobrú chuť.
Zdroj:Vk