Skvelá čokoládová torta

cokokava

Potrebujeme:

cesto:

5 vajec
4 lyžice cukru
1 vanilkový cukor
2 lyžice múky
2 lyžice kakaa
1/2 prášku do pečiva

krém:

500 g horkej čokolády
100 g masla
2 lyžice cukru
500 ml smotana na varenie
1 šálka horkej kávy
30 ml rumu

príprava

Zmiešame ingrediencie na cesto naleje do formy a pečieme pri teplote 180 ° C počas 20 minút. Keď sa piškóta upečie pridajte tretinu kávy a rumou a  namočte korpus. Uistite sa, že korpus nie je premočený.
V miske miešame  zmäknuté maslo a 2 lyžice cukru a pridáme  čokoládu rozpustenú v pare.
Privedieme smotanu k varu a potom nalejte čokoládovú zmes a pridajte zvyšok kávy s  rumom a dobre vypracujte.
Pred podávaním naneste krém na tortou a chladíme najmenej 24 hodín.

Podávame so šľahačkou.

Dobrú chuť.
Zdroj:coolinarika

You Might Also Like