Potrebujeme:
cesto:
5 vajec
4 lyžice cukru
1 vanilkový cukor
2 lyžice múky
2 lyžice kakaa
1/2 prášku do pečiva
krém:
500 g horkej čokolády
100 g masla
2 lyžice cukru
500 ml smotana na varenie
1 šálka horkej kávy
30 ml rumu
príprava
Zmiešame ingrediencie na cesto naleje do formy a pečieme pri teplote 180 ° C počas 20 minút. Keď sa piškóta upečie pridajte tretinu kávy a rumou a namočte korpus. Uistite sa, že korpus nie je premočený.
V miske miešame zmäknuté maslo a 2 lyžice cukru a pridáme čokoládu rozpustenú v pare.
Privedieme smotanu k varu a potom nalejte čokoládovú zmes a pridajte zvyšok kávy s rumom a dobre vypracujte.
Privedieme smotanu k varu a potom nalejte čokoládovú zmes a pridajte zvyšok kávy s rumom a dobre vypracujte.
Pred podávaním naneste krém na tortou a chladíme najmenej 24 hodín.
Podávame so šľahačkou.
Dobrú chuť.
Zdroj:coolinarika