Potrebujeme:
cesto:
6 ks bielky
200 g práškový cukor
200 g mleté vlašské orechy
4 lyžice polohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
krém:
6 ks žĺtka
200 g práškový cukor
150 g maslo
200 g horká čokoláda
Čoko plnka:
150 ml smotana na šľahanie
1 lyžica práškový cukor
1 lyžica med
220 g horká čokoláda
250 g maslo
Postup:
- Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech o rozmere 35 x 22 cm. Dno vymažeme maslom a vysypeme múkou.
- Bielka vyšľaháme do tuhej peny, pridáme práškový cukor a miešame, kým nedostaneme lesklú penu, do ktorej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a oriešky. Jemne vareškou premiešame a navrstvíme na plech. Pečieme cca 20 minút.
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre, pridáme maslo a miešaním spojíme. Žĺtky vyšľaháme vo vodnom kúpeli spolu s práškovým cukrom do peny, pridáme rozpustenú čokoládu s maslom a krátko šľaháme. Odstavíme a ešte teplé nalejeme na cesto.
- Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kým sa čokoláda rozpúšťa, pripravíme sirup. Cukor spolu s medom a smotanou varíme na miernom ohni. Keď sa všetko zjednotilo, sirup prilejeme do čokolády s maslom a premiešame. Túto polevu nalejeme na vychladený prvý krém a necháme stuhnúť.
Zdroj: coolinarika com