Rolády patria medzi veľmi vďačné múčniky či už ku káve alebo na rodinnú oslavu. Sú rýchle, chutné a krásne vyzerajú. Naplniť ich môžete takmer čímkoľvek vás napadne. Táto roláda je vhodná aj pre tých, ktorí nechcú alebo nemôžu jesť múku. Je neskutočne ľahučká a nie je príliš sladká.
Na cesto:
6 vajec
70 g cukru krupica
2 lyžice kakaa
Na náplň:
1 kelímok 40% smotany na šľahanie
Na potretie papiera na pečenie:
kúsok masla
Postup:
Oddelíme žĺtky od bielkov.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a do vyšľahaných žĺtkov vmiešame cez sito 2 väčšie lyžice kakaa.
Vyšľaháme bielky do tuha a opatrne ich vmiešame do vyšľahaných žĺtkov.
Zmes nalejeme na plech s papierom na pečenie, potretým kúskom masla a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C 8 minút (elektrická, horný a spodný ohrev).
Po vytiahnutí na piškótu položíme suchú čistú utierku a ihneď preklopíme na druhý plech. Teda pod roládou je teraz utierka a hore papier. Počkáme 5-10 minút a papier odlepíme. Roládu zrolujeme aj s utierkou a necháme vychladnúť.
Až roláda vychladne, vyšľaháme 40% šľahačku do tuha. Rozmotáme roládu, potrieme šľahačkou a opäť zamotáme. Do šľahačky môžeme pozdĺžne vložiť celý banán alebo vmiešať nakrájané jahody.
Hotovú roládu dáme chladiť do chladničky na jednu až dve hodiny. Dobrú chuť.