Kto miluje šľahačku tak si príde na svoje, jednoduchý rez s neodolateľnou chuťou ktorá vás dostane.
Potrebujeme:
cesto:
6 ks bielky
6 lyžíckr. cukor
3 lyžice polohrubá múka
40 g kakao
1 lyžička prášok do pečiva
Plnka:
600 ml mlieka
6 ks žĺtka
10 lyžíckr. cukor
1 bal.vanilkový puding
3 lyžice hladká múka
250 g maslo
Na vrch:
500 ml smotana na šľahanie
Postup:
- Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh. Priebežne za stáleho šľahania pridávame cukor.
- Múku si zmiešame s práškom do pečiva a kakaom a vmiešame k vyšľahaným bielkom. Takto pripravené cesto si navrstvíme na vyšší plech, ktorý sme si vopred vyložili papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút.
- Upečené cesto necháme vychladnúť.
- Z mlieka, pudingu, cukru, múky a žĺtkov si uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Občas premiešame.
- Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú vanilkovú hmotu.
- Na vychladnuté cesto si navrstvíme krém a na krém vyšľahanú šľahačku. Ozdobíme podľa svojich predstáv. Dáme do chladničky na minimálne 3 hodiny. Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika.com