Torty nemusia byť iba sladké, ale môžete ich pripraviť aj na slano. Vyskúšajte toustovú tortu s brokolicou, zapečenú v rúre.Rýchle a veľmi chutné.
Potrebujeme:
16 ks toastový chlieb
200 g brokolice
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
1 šálky nastrúhaný syr
8 ks vajcia
170 ml smotana na varenie
5 lyžíc syr ricotta
30 g parmezán
soľ, korenie
Postup:
- Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 23 cm. Dno vymažeme tukom a poukladáme plátky toastového chleba tak, aby nepresvitalo dno formy.
- Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Cesnak nasekáme na drobno a pridáme ho k osmaženej cibuli. Krátko orestujeme a odložíme bokom.
- Brokolicu varíme vo vode asi 3 minúty a následne ju pretlačíme ako klasickú zemiakovú kašu, pridáme cibuľu s cesnakom a premiešame. Navrstvíme na toustový chlieb.
- V miske rozmiešame vajíčka spolu so smotanou, syrom, ricottou a parmezánom. Podľa chuti osolíme a okoreníme a zalejeme brokolicu. Na vrch uložíme zvyšné plátky hriankového chleba a zakryjeme alobalom.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 1 hodinu. Po 30 minútach odstránime alobal a tesne pred koncom vrch posypeme strúhaným parmezánom.
Zdroj: coolinarika com