Slaná toustová torta s brokolicou

sl

Torty nemusia byť iba sladké, ale môžete ich pripraviť aj na slano. Vyskúšajte toustovú tortu s brokolicou, zapečenú v rúre.Rýchle a veľmi chutné.

Potrebujeme:

16 ks toastový chlieb
200 g brokolice
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
1 šálky nastrúhaný syr
8 ks vajcia
170 ml smotana na varenie
5 lyžíc syr ricotta
30 g parmezán
soľ, korenie

Postup:

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 23 cm. Dno vymažeme tukom a poukladáme plátky toastového chleba tak, aby nepresvitalo dno formy.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Cesnak nasekáme na drobno a pridáme ho k osmaženej cibuli. Krátko orestujeme a odložíme bokom.
  3. Brokolicu varíme vo vode asi 3 minúty a následne ju pretlačíme ako klasickú zemiakovú kašu, pridáme cibuľu s cesnakom a premiešame. Navrstvíme na toustový chlieb.
  4. V miske rozmiešame vajíčka spolu so smotanou, syrom, ricottou a parmezánom. Podľa chuti osolíme a okoreníme a zalejeme brokolicu. Na vrch uložíme zvyšné plátky hriankového chleba a zakryjeme alobalom.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 1 hodinu. Po 30 minútach odstránime alobal a tesne pred koncom vrch posypeme strúhaným parmezánom.

Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like