Potrebujeme:
250 g hladkej múky + trochu na posypanie dosky
175 g jemného hrudkovitého tvarohu
3 lyžice oleja
1 vajce
1 lyžička kypriaceho prášku
soľ
plech s oválnymi jamkami a vykrajovačkou
Na plnku:
250 ml kyslej smotany
2 vajcia
50 g nastrúhaného tvrdého syra (eidam)
Na obloženie:
200 g cherry paradajok
100 g zelenej papriky
jarná cibuľka
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
1.Múku s kypriacim práškom preosejeme, pridáme tvaroh, olej, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Vložíme ho do mikroténového vrecka a na hodinu odložíme odpočinúť do chladu.
2. Vychladené cesto ešte raz prepracujeme rukami a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm.
3. Pomocou špeciálne vytvarovanej formičky, ktorá patrí k plechu, z cesta vykrojíme podlhovasté tvary a vyložíme nimi jamky v plechu.
4. Rúru vyhrejeme na 180/160 °C. V miske vyšľaháme vajcia s kyslou smotanou a pridáme nastrúhaný tvrdý syr. Ochutíme soľou, korením a premiešame.
5. Cherry paradajky prekrojíme na polovice a očistenú papriku na kocky.
6.Cesto v plechu popicháme vidličkou, zalejeme vajcovou zmesou a obložíme pokrájanou zeleninou.
7.Slané koláče pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Podávame teplé, ozdobené jarnou cibuľkou.
Zdroj:Dobre jedlo