Potrebujeme:
600 gr.polohrubá múka
30 gr.čerstvého droždia
200 ml. jogurtu
100 ml. čerstvé mlieko
2 vajcia
1 lyžička cukru
1 čajová lyžička soli
300 gr. slaniny
1 čajová lyžička cesnakový prášok
ak je to potrebné,olej
na ozdobu sezamové semienka, rasca
Postup:
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a lyžičku múky,
premiešame a necháme nakysnúť. Do nádoby nasypeme polovicu múky,
soľ, jogurt izbovej teploty, vajcia,pridáme droždie a premiešame.
Postupne pridáme zostávajúce množstvo múky a hnetieme cesto .
Cesto potrieme olejom, zakryjeme a necháme 30 minút odpočívať.
Prerastenú slaninu trochu opražíme, pridáme cesnakový prášok a premiešame.
Cesto povaľkáme na hrúbku cca 1 cm a pridáme slaninu po celom ceste.
Potom cesto zrolujeme .
Cesto preložíme ako knižku.Potom cesto znova rozvaľkáme, a znovu zložíme,
prikryjeme fóliou a nechá sa 10 minút.
Potom cesto rozvaľkáme na 1,5 cm a potom vykrajujeme okrúhlym pohárom pagáčiky.
Môžeme zdobiť rascou, sezamovými semienkami. Dáme piecť na papier na pečenie.
Pečieme do ružova.
Zdroj: coolinarika com