Slávnostné ananásové tiramisu

an

V jednoduchosti je krása a samozrejme i chuť. Ananásové tiramisu nie je vínimkou. Namiesto ananásu môžete použiť rôzne ovocie – maliny, čerešne, jahody, ..

Potrebujeme:

200 g detské piškóty
800 ml konzervovaný ananás
400 g kyslá smotana
400 ml smotana na šľahanie
150 g práškový cukor
1 ks citrón
1 lyžica vanilková esencia
3 lyžice likér podľa chuti
2 lyžičky želatína (+ 4 lyžice voda)

Postup:

  1. Ananás precedíme cez sito, šťavu necháme v miske. Ananás jemne osušíme utierkou a nakrájame ho na malé kocky.
  2. Želatínu namočíme do vody (postupujeme podľa návodu na obale). Ohrejeme a necháme mierne vychladnúť.
  3. Smotanu na šľahanie spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do tuhej šľahačky.
  4. V druhej miske vyšľaháme kyslú smotanu s nastrúhanou citrónovou kôrou, vanilkou a likérom. Pridáme napučanú želatínu a premiešame. Po častiach pridáme šľahačku a všetko dôkladne spojíme.
  5. Pripravíme si vyššiu formu 18×28 cm. Detské piškóty máčame v ananásovej šťave a ukladáme ich na dno formy. Navrstvíme krém, poukladáme kocky ananásu, znovu navrstvíme trochu krému a poukladáme namočené piškóty. Znovu navrstvíme krém, ananás a na vrch navrstvíme zvyšný krém.
  6. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc. Vrch posypeme rozdrvenými detskými piškótami. Dobrú chuť!

Zdroj: vene-ro4ka

You Might Also Like