Suroviny na cesto:
– 45 g masla,
– 125 ml mlieka,
– 1/2 balíčka sušeného droždia,
– 100 g kr. cukru,
– 300 g hladkej múky,
– 1 vajíčko,
– štipka soli
Suroviny na náplň:
– 400 ml mlieka,
– 1 balíček vanilkového pudingu,
– 3 lyžice kr. cukru (môžete pridať aj viac, ak máte radšej sladšie),
– 120 g čučoriedok (alebo iné ovocie)
POSTUP:
1.
Všetky suroviny na cesto spracujeme vo veľkej miske rukami do guličky. Zľahka vrch posypeme múkou a zakryjeme misku utierkou. Necháme kysnúť cca 1,5 hodiny.
2.
Kým cesto kysne, pripravíme si puding – 350 ml mlieka dáme variť, vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a cukor a prilejeme ho do horúceho mlieka. Uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme alobalom, aby sa nespravila kôrka a necháme vychladnúť.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, potrieme ho vychladnutým pudingom a posypeme čučoriedkami. Stočíme do rolády a nakrájame ostrým nožom na 2 cm plátky.
4.
Ak chcete mať slimákov rovnakých, odporúčame použiť papierové košíčky pri pečení, ale kľudne ich môžete poukladať aj na plech, ktorý vyložíte papierom na pečenie.
5.
Pred podávaním môžete ešte vrch posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept.cz