Cesto:
2,5 dl voda
50 dkg polohrubá múka
5 dkg droždia – čerstvé
1 lyžička soľ
1 lyžička kr. cukor
2 lyžice olivový olej
Základ:
3 dl smotana
5 strúčiky cesnak
2 ks veľká cibuľa červená
40 dkg kukurice
10 dkg slanina
10 dkg šunka
20 dkg syr
POSTUP:
Rúru si predhrejeme na 220 stupňov a pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom.
Droždie si pridáme do vody spolu s cukrom a necháme ho vykvasiť.
Ostatné ingrediencie na cesto si zmiešame v miske, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste cca pol hodinu.
Vykysnuté cesto si dáme na plech, potrieme ho kyslou smotanou, ktorú sme si zmiešali s prelisovaným cesnakom.
Šunku, slaninu, cibuľu si nakrájame na malé kúsky a dáme ich na smotanový základ. Posypeme kukuricou a dáme piecť do rúry. Tesne pred koncom posypeme strúhaným syrom a necháme ho rozpustiť.
Dobrú chuť!
Zdroj: Nosalty