suroviny
2 ks bravčové kotlety s kosťou
2 lyžice masti
2 ks červenej cibule
2 strúčiky cesnaku
1 chill ipaprička
1 ks červená paprika
1 ks žltá alebo oranžová paprika
3 lyžice paradajkového pretlaku
300 ml mäsového alebo zeleninového vývaru
3 lyžičky trstinového cukru
podľa chutisoľ, čerstvo mleté čierne korenie
1 lyžica masla
1 lyžica hladkej múky
postup prípravy
- Na panvici rozpálime masť, kotlety zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a vložíme do panvice. Sprudka opekáme z každej strany asi 4 minúty, potom odložíme.
- Vo výpeku osmažíme dosklovata cibuľu, pokrájanú na plátky a taktiež cesnak. Pridáme na širšie prúžky nakrájané papriky a nadrobno nakrájanú čili papričku.Restujeme asi tri minúty. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a chvíľku ešte restujeme. Pridáme vývar a kotlety.Odkryté dusíme asi 30 minút.
- Z masla a múky urobíme zápražku a pridáme do panvice.Necháme 15 minút na miernom ohni prebublávať.Doladíme chute a môžeme servírovať.
- Vhodnou prílohou sú hranolčeky alebo ryža.
Autor: Naďa I. (Rebeka)