Z obyčajného salka viete pripraviť fantastickú poschodovú tortu s krémom – všetko za pár minút.
Potrebujeme:
Na cesto:
1 plechovka kondenzovaného mlieka sladeného (380 g)
2 vajcia
160 – 180 g hladkej múky
10 g prášku do pečiva
Na náplň:
kyslú smotanu – 400 ml
1 lyžicu práškového cukru
Na vrch:
čokoládové hoblinky
Postup:
1.Do misky nalejeme salko.
2.Pridáme 2 vajcia a dobre premiešame.
3.Do cesta pridáme preosiatu múku.
4.Nakoniec prášok do pečiva a dobre premiešame.
5.Pečieme na suchej panvici z oboch strán dozlatista– z tejto dávky mi vyšli 3 piškóty s priemerom 24 cm.
6.Na krém vyšľaháme kyslú smotanu s cukrom.
7.Na vychladnuté piškóty natrieme krém a uložíme na seba.
8.Celú tortu potrieme krémom.
9.Nakoniec len posypeme strúhanou čokoládou a dáme vychladnúť do chladničky.