Pripravte si kuriacie prsia podľa tohto receptu s jablkami a chutnou marinádou. Vďaka jablkám zostane mäsko šťavnaté a veľmi jemné.
Potrebujeme:
3 kuracie prsia
2 jablká
6 strúčikov cesnaku
50 g masla
soľ
Na marinádu:
1 PL džemu
čierne korenie
korenie podľa chuti
Postup:
1.Mäso umyte vodou, a do každého kuracieho kúsku si po oboch stranách narežte hlbšie drážky. Dôkladne osoľte.
2.Očistíte si cesnak a nakrájajte ho na tenké plátky.
3.Jablka umyte, zbavte jadierok a aj so šupou nakrájajte na polovičné plátky.
4. Stuhnuté maslo si nakrájajte na plátky.
5. Do drážok vkladajte plátky cesnaku, jablka, masla a potom všetky kusy vložte vedľa seba do zapekacej misy.
6.Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.
7.Medzitým si v miske pripravte marinádu. Zmiešajte lyžicu džemu, čierne korenie a môžete pridať ďalšie korenie podľa Vašej chuti. Rozmixujte tyčovým mixérom.
8. Mäso vyberte z rúry a potrite marinádou.
9.Vložte naspäť do rúry a pečte ďalších 10 minút na 200 °C. Nakoniec môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.
Zdroj: youtube