suroviny
cesto:
100 gmaslo
75 gpráškový cukor
1 bal.Vanilkový cukor
štipkasoľ
2 ksvajcia
125 gpolohrubá múka
50 gkakao
2 lyžičkyprášok do pečiva
150 gčokoládový puding
100 gkvalitná čokoláda
Na poliatie:
100 mlmlieko
2 lyžicečoko prášok Nesquick
vrch:
500 mlsmotana na šľahanie
300 gMilka čokoláda Noisette
200 ghorká čokoláda
postup prípravy
- Najskôr si pripravíme krém, pretože je nutné, aby vychladol v chladničke. Smotanu ohrejeme, dávame však pozor, aby nevrela a postupne do nej pridávame na kocky nalámané čokolády. Miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Trvá to cca 3-4 hodiny.Môžete si pripraviť krém aj deň vopred.
- Následne mixérom vyšľaháme do tuhej peny.
Maslo s cukrom (vanilkovým aj práškovým) a štipkou soli vymiešame do peny. Postupne pridáme vajíčka.Pridávame jedno vajíčko, dôkladne vyšľaháme a potom pridáme druhej vajíčko. Znovu dôkladne vyšľaháme a do hmoty pridáme polohrubú múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva, čokoládovým pudingovým práškom a úplne na záver pridáme nastrúhanú čokoládu.- Takto pripravené cesto navrstvíme na plech o rozmere 25 x 20 cm, dno sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20-25 minút.
- Upečené cesto polejeme čokoládovým mliekom (mlieko ohrejeme, pridáme Nesquick).
Zdroj: Coolinarika