Šťavnatý bravčový steak s paradajkami a restovanou zeleninou!

stek

Steaky sa stanú vrcholom Vašej záhradnej, grilovacej párty. Môžete ich pred marinovaním pokvapkať worcesterskou omáčkou.

Potrebujeme:

Na 4 porcie

4 plátky bravčového stehna
4 strúčiky cesnaku
korenie
soľ

Na marinádu:

100 ml olivového oleja
300 ml tmavého piva
1 lyžička mletej rasce
1 lyžička plnotučnej horčice

Postup:

1.Mäso umyjeme a ľahko naklepeme.

2.Dochutíme soľou a korením z oboch strán.

3.Potom potrieme prelisovaným cesnakom.

4.Na horúcej panvici s vyšším okrajom zmiešame olej s pivom, chvíľu povaríme a odstavíme z ohňa.

5. Primiešame horčicu a rascu.

6.Necháme marinádu trochu vychladnúť a ponoríme do nej plátky mäsa.

7.Odložíme do chladničky najlepšie cez noc.

8.Pred grilovaním necháme mäso zohriať na izbovú teplotu.

9.Plátky mäsa grilujeme z oboch strán a priebežne ich potierame zvyšnou marinádou.

10.Podávame s paradajkami a restovanou zeleninou.

Dobrú chuť.

You Might Also Like