Budeme potrebovať:
Cesto:
4 ks vajcia
1 hrnček kr. cukor
1 hrnček olej
1 hrnček mlieko
2 hrnčeky polohrubá múka
1 bal. prášok do pečiva
1 bal. vanilkový cukor
Náplň I:
1 l mlieko
3 bal. vanilkový puding
6 lyžíc kr. cukor
Náplň II:
1 kg natrúhané jablká
4 lyžice kr. cukor
1 bal. vanilkový cukor
Postup:
1.
Vajíčka vyšľaháme s kr. cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridáme olej, mlieko a polohrubú múku zmiešanú s práškovým cukrom.
2.
Polovicu cesta vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 10 minút.
3.
Kým sa cesto pečie, uvaríme hustý vanilkový puding, ktorý po 10 minútach pečenia vylejeme na cesto, na vanilkový puding navrstvíme nastrúhané jablká zmiešané s vanilkovým a kr. cukrom, ktoré sme podusili na miernom ohni, aby zmäkli, zalejeme to druhou polovicou cesta a pečieme ďalších 15 minút.
4.
Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: Coolinarika