Potrebujeme:
4 žľtky
4 lyžice cukru krištáľ
4 lyžice oleja
4 lyžice múky
1 lyžica kakaový prášok
1 prášok do pečiva
4 bielky
štipka soli
krém:
8 žľtkov
15 g cukru
0,5 l mlieka
2 sáčky vanilkový cukor
2 sáčky želatíny
0,5 l šlahačky
10 g mliečnej čokolády(podla vlastného výberu)
-
Postup:
Zmiešame bielka a štipku soli na sneh.
Rozšľaháme žľtka s cukrom.
Do misky dáme olej, zmiešame z múkou s práškom do pečiva a kakaom a potom sa k tejto zmesi pomaly vmieša sneh z bielkov.
Zmes vytvarovanú na pečenie, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C a pečieme 20 minút.
Počas tejto doby si pripravíme krém. Prvých desať lyžíc mlieka si necháme pre rozpustenie prášku želatíny a potom varíme zvyšné mlieko, vajcia, cukor a vanilkový cukor.
Keď sa zmes varí, pridáme rozpustenú želatínu, zmiešame a odstránime z tepla a ochladíme v dreze alebo nádobe so studenou vodou.
Zo šľahačky urobíme penu, takže sa do nej potom naseká mliečna čokoláda a zmiešame spolu.
Jemne premiešame krém s čokoládovou zmesou a pridáme k vaječnému krému.
Takto pripravený krém nanesieme na upečené cesto a rozotrieme.
Koláč dáme na noc do chladničky. Potom nakrájame na kocky. Môžeme ozdobiť hoblinami čokolády.
Zdroj: coolinarika com