Potrebujeme:
1 cibuľa
40 g prerastenej slaniny
3 strúčiky cesnaku
350 g mletého bravčového mäsa
500 g mletého hovädzieho mäsa
400 g hustej paradajkovej omáčky
3 zemiaky
1 konzerva sterilizovanej fazule
100 g cestovín minifarfalle
olej
soľ
mleté čierne korenie
1 bobkový list
sušené provensalské bylinky
mäsový vývar
lístky tymianu
petržlenová vňať
Postup:
1.Nadrobno pokrájanú slaninu opečieme v širšom hrnci. Vyberieme ju a vo výpeku speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäsá, osolíme, okoreníme, posypeme sušenými bylinkami a za stáleho obracania mäsá opečieme.
2.Zalejeme paradajkovou omáčkou, mäsovým vývarom, vložíme opečenú slaninu, bobkový list, lístky tymianu, premiešame a pod pokrievkou varíme 60 minút. Počas varenia podľa potreby prilievame vývar.
3.Potom do hrnca dáme scedenú fazuľu, zemiaky pokrájané na menšie kúsky, prelisované strúčiky cesnaku, dolejeme vývar a spolu varíme ešte asi 15 minút.
4.Nakoniec do hrnca pridáme minifarfalle, premiešame a spolu dovaríme. Posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou, ochutíme a premiešame. Podávame s tmavým chlebom.
Zdroj:dobre jedlo