Potrebujeme:
240 gr. mak
2 lyžice oleja
110 gr. práškového cukru
80 g. cukor krupica
1 lyžička mletej škorice
0,5 kávovej lyžičky mleté klinčeky
1 lyžička prášku do pečiva
6vajec +
4 bielky
kôra z 1 citróna
Príprava:
1. Vo veľkej mise zmiešajte dôkladne mak, škoricu, práškový cukor, klinčeky a prášok do pečiva.
2. Pridáme do makovej zmesi olej a vajcia, citrónovú kôrou. Všetko poriadne vymiešame, kým zmes začne mierne peniť.
3. Vyšľaháme bielky, pridáme cukor a ešte šľahajte, kým bielky nie sú tuhé.
4. Bielka opatrne vmiešame do makovej hmoty.
5. Plech alebo tortovú formu vymažeme tukom a vylejeme cesto..
6. Vložte formu do predhriatej rúry a pečieme asi pri 170 stupňov a pečieme dozlata.
7. Tortu môžeme poliať s citrónovím krémom.
Dobrú chuť!
Zdroj: domohozyajka com