Flank steak alebo hovädzí pupok patrí medzi jedno z najlepších kusov mäsa. V tomto jednoduchom a rýchlom recepte je naložený v sójovej omáčke a opečený so zázvorom, cesnakom a jarnou cibuľkou. Vďaka týmto ingredienciám bude skvele chutiť s ryžou.
Potrebujeme:
Na 6 porcií
700 g flank steaku (hovädzieho pupka)
135 g sójovej omáčky
30 g kukuričného škrobu
55 g rastlinného oleja
3 lyžičky čerstvo nastrúhaného zázvoru
1 lyžica prelisovaného cesnaku
30 g hovädzieho vývaru alebo vody
110 g trstinového cukru
6 jarných cibuliek
Postup:
Celkový čas prípravy: 20 min
Mäso si nakrájame na 5 cm dlhé a 0,5 cm tenké plátky.
V strednej mise si zmiešame sójovú omáčku so škrobom a pridáme mäso premiešame, aby sa nám poriadne obalilo.
Necháme odležať 10 minút, aby nám mäso skrehlo.
Rozohrejeme si olej na veľkej panvici. Pridáme nastrúhaný zázvor a prelisovaný cesnak, opekáme 30 sekúnd.
Pridáme mäso a opekáme zhruba 2 minúty. Priebežne mäso obraciame, aby bolo prepečené zo všetkých strán.
Prilejeme hovädzí vývar alebo vodu, prisypeme cukor a jarné cibuľky nakrájané na 5 cm kúsky. Opekáme 1 minútu.
Servírujeme napr. s ryžou.
Dobrú chuť.
Zdroj : youtube