Sviečková v smotanovej omáčke s brusnicami!

svi

Dávate prednosť sladšej alebo kyslejšej sviečkovej? Existuje nepreberné množstvo receptov, stačí si ich doladiť podľa vlastnej chuti.

Potrebujeme:

1 kg hovädzej sviečkovice zbavenej blany
1/2 kg cibule
3 lyžice múky
3 lyžice oleja
50 g slaniny
3 dl smotany na šľahanie
5 ks nového korenia
1 dl citrónovej šťavy
3 dl hovädzieho vývaru
300 g koreňovej zeleniny
soľ, korenie
brusnicový džem
cukor
bobkový list

Postup:

1.Sviečkovicu osoľte a prešpikujte slaninou.

2.Sprudka ju osmažte v hrnci.

3.Vyberte mäso a pridajte nakrájanú zeleninu vrátane cibule.

4.Po zhnednutí pridajte mäso, korenie a podľa potreby varte s vývarom.

5. Mäkké mäso vyberte, šťavu duste na tuk, poprášte múkou a pridajte zvyšok vývaru a smotany.

6. Omáčku dochuťte citrónovou šťavou, cukrom, octom a ešte trochu povarte.

7. Hotovú omáčku pretlačte cez sitko.

8. Mäso nakrájajte na plátky.

9. Podávajte omáčku s brusnicami a knedľou.

Dobrú chuť.

You Might Also Like