Potrebujeme:
3 hrnčeky chladenej zemiakovej kaše (okolo 600 gramov)
2/3 hrnčeka strúhaného čedaru (okolo 150 gramov)
2 lyžice krájanej šalotky
1 vajce
1/2 hrnčeka (okolo 100 gramov) a 3 lyžice hladkej múky
olej
soľ
kyslá smotana
postup:
Celkový čas prípravy: 30 min
Vo veľkej mise zamiešajte zemiakovú kašu, nastrúhaný čedar, rozšľahané vajcia a 3 lyžice hladkej múky.
Rozdeľte cesto na 12 porcií. Každú rukami spracujte do guľôčky a následne dlaňou stlačte na placku s výškou približne jedného centimetra.
Do ďalšej misy si nasypte pol hrnčeka múky a každú placku v múke ľahko obaľte.
Rozohrejte si olej na panvici a každú palacinku smažte z oboch strán, kým nezhnedne (približne 3 až 4 minúty).
Keď je placka pekne hnedá, zložte ju z panvice a presuňte ju na tanier prikrytý papierovým obrúskom. Zbavíte sa tak prebytočného oleja.
Posypeme jemne soľou. Podávajte s kyslou smotanou a pokrájanou šalotkou.