Paradajok je teraz plno v záhrade, tak šup pripraviť pravú taliansku salsu, aby ste ju v zime nemuseli kupovať. Ako základ paradajkovej omáčky k mäsu alebo ako základ na pizzu.
suroviny
3 kg zrelá paradajky
500 g cibule
10 strúčikov cesnak
1 PL soľ
2-3 PL kr. cukor
100 ml rastlinný olej
soľ, korenie
oregano
zeler, petržlen, bazalka
postup prípravy
- Paradajky umyjeme, odstránime šupku a to tým spôsobom, že paradajky jemne nakrojíme a ponoríme na pár minút do horúcej vody. Vyberieme ich z horúcej vody a ihneď ponoríme do studenej. Takto šupku pekne stiahnete.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji osmažíme dozlatista. Pridáme nakrájané paradajky a varíme na miernom ohni, kým sa paradajky nerozvaria.
- Keď máme paradajky rozvarená, pridáme soľ, cukor, korenie, oregano, petržlenovú vňať, bazalku a zeler.Všetko dôkladne premiešame a krátko ešte povaríme.
- Na záver pridáme ešte 100 ml oleja, premiešame a môžeme plniť do zaváracích pohárov. Ešte horúce poriadne uzavrieme, vtedy viečko chytí a necháme poriadne vychladnúť.
Zdroj: Coolinarika