Potrebujeme:
- 180 g pšeničná múka
4 ks. jabĺk
2 ks. žĺtky
140 g cukru
50 g. masla
125 ml mlieka
4 g prášku do pečiva
štipka soli
Postup:
- Odložte 3 polievkové lyžice. cukru. Vezmite žĺtok so zvyškom cukru a vyšľahajte. Robte to až do úplného rozpustenia cukru. Hmota musí byť takmer biela.
- Maslo v mikrovlnnej rúre roztopíme. Keď je mierne chladné, pridáme 1/2 masla do hmoty s vajec a cukru. Zmiešame. Pridáme mlieko a dôkladne ho premiešame.
- Do tejto hmoty prisypeme pšeničnú múku s práškom do pečiva. Miešame, kým sa celá hmotnosť nestane homogénnou.
- Vezmeme plech na pečenie. Taliansky koláč je ideálny do okrúhlej formy. Formu zakryjeme papierom na pečenie a vylejeme cesto .
- Ošúpeme ovocie zo šupky. Nakrájame ovocie na mesiačiky a jednoducho ich položíme do hotového cesta vo forme. Ukladáme podľa vôle.
- Ostalo nám maslo a 3 lyžice cukru. Maslo nalejeme na koláč a posypeme cukrom.
- Nastavte teplotu rúry na 180 ° C. Koláč pečieme asi 35 minút.
Táto dávka koláča ponúka všetko, ak milujete jablkoé koláče . Je voňavý a jemný, jemný vo vnútri, ale s chrumkavým vonkajším povrchom. Jedným slovom – úžasný. Nechajte každého vychutnať chuť talianskeho pečiva.Vaša návšteva aj deti to ocenia.Dobrú chuť.
zdroj: sovkusom ru
zdroj: sovkusom ru