suroviny
- 1 kg hovädzia sviečková (môže byť aj falošná alebo mladé pekné hovädzie zadné najlepšie od súkromníka)
- PL olivový olej
- 2 žĺtky
- nadrobno nakrájaná biela cibuľa
- 1KL horčice
- 1KL kečup
- štipka sladká mletá paprika-zľahka
- štipka mleté biele korenie
- štipka soľ
- cesnak až na hrianky
- olej
- chleba na hrianky
Postup prípravy receptu
- Mäso odblaníme (niekedy tam nejaké kúsky môžu byť), pomelieme (môžeme aj 2-3x, aby bolo jemné) alebo môžeme mäso naškrábat nožom.
- Upravené dáme do misy, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, horčicu, kečup, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku-na farbu v mäse nie je cítiť, pridáme iba žĺtky. Dobre premiešame, ochutnáme a ak je potreba nejakú ingredienciu pridať, dáme a dochutíme na tak akurát … každý podľa chuti a dáme vychladiť.
- K mäsu osmažíme hrianky, kto nechce vyprážané, môže opiecť v toustovači, ale nie je to ono … olúpeme cesnak a spoločne podávame.
- Ak je mäso husté, dáme trošku oleja na zjemnenie a poriadne do mäsa zapracujeme, premiešame. Mäso v mise ozdobíme olivami. S tatarák moc dobrá kombinácia. S korením nepreháňajte nech nestratíme chuť mäsa !!!
ak máte radi ostré, pridajte drvené chilli papričky alebo dajte pálivú papriku.
Poznámka
Cesnak dávame až na hrianky. Niekto má rád viac, niekto menej … nikdy nepridávame do mäsa, úplne to zmení chuť tataráku rovnako ako kyslá uhorka !!!
Kto sa bojí pásomnice, má strach a musia mať mäso tepelne upravené, tento recept vás nenadchne, nie je pre vás určený … je zbytočné špekulovať s niekým, kto tatarák miluje o pásomnicu. Tí, ktorí ho milujú budú tatrák jesť ďalej. ďakujem za pochopenie. Zdroj: toprecepty cz.