Máte doma tekvicu? Pripravte si tieto trojvrstvové rezy. Ktorá vrstva je podľa vás najchutnejšia? Tekvicová alebo smotanová pripomínajúca cheesecake?
Potrebujeme:
Na korpus:
1 a 1/2 hrnčeka drvených sušienok (grahamových alebo svetlých, napr. Bebe)
1/4 hrnčeka rozpusteného masla
Na náplň:
900 g smotanového syra (napr. Žervé alebo Philadelphia) – náplň bude naozaj smotanová
1 a 1/2 hrnčeka cukru kryštál (môžete použiť trstinový cukor)
4 vajcia
225 g tekvicového pyré (kupovanej alebo povarenej a rozmixovanej tekvice)
2 lyžičky tekvicového korenia (zmes škorice, klinčekov, zázvoru, muškátového a nového korenia) – stačí použiť mletá škorica
Na zdobenie:
šľahačka
tekvicové korenie
Postup:
Dajte predhriať rúru na 150 ° C. Vyložte plech (s rozmermi asi 23 x 33 cm) papierom na pečenie vrátane vnútorných stien.
V mise zmiešajte nadrtené sušienky a rozpustené maslo. Túto zmes na korpus prstami natlačte na dno a steny plechu. Odložte.
Pripravte náplň. Pomocou mixéra na nižší výkon zmiešajte smotanový syr a cukor. Po jednom pridávajte vajcia a stále miešajte.
Polovicu zmesi na plnku rovnomerne rozotrite na korpusový základ.
Do zvyšnej polovice plnky pridajte tekvicové pyré a korenia. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Opatrne ho rozotrite na smotanovú vrstvu.
Pečte v predhriatej rúre 50 minút. Potom vypnite rúru a nechajte tortu pomaly vychladnúť pootvorenými dvierkami rúry, asi 1 hodinu.
Pred krájaním nechajte schladiť a stuhnúť v chladničke aspoň počas 3 hodín.
Podávajte s porciou ušľahanej šľahačky a posypanej škoricou alebo iným korením.
Dobrú chuť.
Zdroj: roxanashomebaking.com