Nepečené falošné tiramisu pripravené do 15 minút. rýchly a pri tom tak dobrý dezert. Pochutnajte si na ňom aj vy!
Potrebujeme:
1 šálka smotana na šľahanie
400 g mascarpone
3 lyžice práškový cukor
1/2 šálky silná káva (uvarená)
2 lyžice rum
2 lyžičky kakao
1 bal.piškóty
1/4 šálky mliečna čokoláda
kakao na posypanie
postup:
- Vo veľkej miske pomocou elektrického mixéra vyšľaháme šľahačku spolu s mascarpone, práškovým cukrom do hladkej hmoty
- V menšom pohári si zalejeme kávu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Pridáme rum, 2 lyžičky kakaa a premiešame.
- Pripravíme si misu, do ktorej budeme vrstviť jednotlivé vrstvy. Na dno naukladáme dlhé detské piškóty, ktoré namočíme do pripravenej kávy s rumom a kakaom. Navrstvíme vyšľahaný krém, znovu naukladáme piškóty a takto postup opakujeme, kým neminieme krém a všetky piškóty.
- Ak máme o trochu viac času na prípravu dezertu, môžeme si upiecť klasickú piškótu a použiť ju namiesto detských piškót. (4 ks vajcia, 4 lyžice kr. Cukor, 4 lyžice teplá voda, 4 lyžice polohrubá múka, 1 lyžica kakao, 1/2 bal. Prášok do pečiva – vajíčka vymiešame s cukrom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. Upečieme pri teplote 180 stupňov cca 20-25 minút).
- Vrch ozdobíme na kúsky nalámanú čokoládou a posypeme kakaom. Odložíme do chladničky na min. 4 hodiny a podávame.
Zdroj: marthastewart.com