Budeme potrebovať:
150 g – práš. cukor
2 ks – vajcia
2 lyžice – med
1 lyžička – sóda bikarbóny
50 g – palmarín
400 g – hladká múka
Krém:
1/2l – mlieko
1 a 1/2 bal. – Zlatý klas
1 bal. – vanilkový cukor
250 g – maslo
180 g – práš. cukor
Džem alebo marmeláda.
Postup:
1.
Cukor, vajíčka, med, sódu bikarbóny a palmarín miešame nad parou a keď sa nam všetko pekne premieša, vlejeme túto zmes do preosiatej múky.
2.
Spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 rovnaké časti. Rozvaľkáme a pečieme po jednom pri teplote 170 stupňov približne 10-15 minút do zlatista.
3.
Z mlieka, zlatých klasov a vanilky uvaríme krém a necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do penista a pomaly pridávame krém. Plníme nasledovne: Cesto – Krém – Cesto – Džem – Cesto – Krém – Cesto. Koláč zaťažíme a necháme odležať 5 hodín. Vrch polejeme čokoládovou polevou.
Zdroj: Mimibazar