Topľanské medové rezy

551717-406405736087983-1364611722-n

Budeme potrebovať:

150 g – práš. cukor
2 ks – vajcia
2 lyžice – med
1 lyžička – sóda bikarbóny
50 g – palmarín
400 g – hladká múka

Krém:

1/2l – mlieko
1 a 1/2 bal. – Zlatý klas
1 bal. – vanilkový cukor
250 g – maslo
180 g – práš. cukor
Džem alebo marmeláda.

Postup:

1.

Cukor, vajíčka, med, sódu bikarbóny a palmarín miešame nad parou a keď sa nam všetko pekne premieša, vlejeme túto zmes do preosiatej múky.

2.

Spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 rovnaké časti. Rozvaľkáme a pečieme po jednom pri teplote 170 stupňov približne 10-15 minút do zlatista.

3.

Z mlieka, zlatých klasov a vanilky uvaríme krém a necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do penista a pomaly pridávame krém. Plníme nasledovne: Cesto – Krém – Cesto – Džem – Cesto – Krém – Cesto. Koláč zaťažíme a necháme odležať 5 hodín. Vrch polejeme čokoládovou polevou.
Zdroj: Mimibazar

You Might Also Like