Neodolateľná kombinácia banána s čokoládovým krémom. Pripravte si ju len tak, alebo na slávnostné príležitosti iste neoľutujete.
Potrebujeme:
základ:
125 g maslo
250 g múka
100 g Kr. cukor
50 g mandle
1 ks vajce
Ďalej budeme potrebovať:
200 g čokoláda
50 ml smotana na šľahanie
50 g maslo
250 g smotanový syr( mascarpone)
100 g práškový cukor
2 lyžice ruml smotana na šľahanie
3 ks banán
Postup:
- Mandle pomocou kuchynského mixéra rozmixujeme na jemný prášok (na múku).
- Studené maslo nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme preosiatu múku a všekto spolu premiešame. Dostaneme sypkú hmotu, do ktorej pridáme mleté mandle, cukor a vajíčko. Spracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky na pol hodinu.
- Pripravíme si okrúhlu formu a cesto natlačíme na dno a na boky formy. Odložíme do chladničky, kým vyhrejeme rúru.
- Keď máme rúru vyhriatu, formu vyberieme z chladničky, cesto popicháme vidličkou a kraje obalíme alobalom (tak sa kraje nezačnú oddeľovať počas pečenia od steny formy). Pečieme cca 10 minút, potom alobal stiahneme a dopečieme 7 – 10 minút.
- V malom hrnci ohrejeme smotanu (50 ml) s maslom. Odstránime z tepla, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Smotanu vymiešame do tuhej šľahačky. V druhej miske vymiešame smotanový syr (mascarpone, Philadelphia) s práškovým cukrom a rumom. Potom zmiešame smotanovú hmotu s čokoládovou hmotou a nakoniec túto hmotu jemne vareškou vmiešame do vyšľahanej šľahačky.
- Trochu krému navrstvíme na vychladnuté cesto, poukladáme banány a navrstvíme zostávajúci krém. Odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
zdroj: menunedeli.ru