Torta stracciatella

st

Plná strúhanej čokolády, s vynikajúcou jemnou smotanovou chuťou, ktorej nikto neodolá! Bielkové cesto je jemné a so stracciatella plnkou vynikajúce.

Potrebujeme:

cesto:

8 ks bielka
8 lyžíc práškový cukor
8 lyžíc polohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva

Plnka:

1/2 l  mlieka
8 ks žĺtka
2 bal.želatína
1/2 l smotana
100 g nahrubo nastrúhaná horká čokoláda
150 g práškový cukor

Postup:

  1. Bielky s cukrom si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút.
  2. Pripravíme si plnku. Želatínu si pripravíme podľa návodu. 1/2 l mlieka si dáme variť na oheň – teplé mlieko odstavíme. Žĺtky s cukrom vyšľaháme a pridáme teplé mlieko. Spolu spojíme a dáme znova na oheň. Keď máme hmotu horúcu, pridáme pripravenú želatínu a dôkladne premiešame. Hmotu necháme vychladnúť.
  3. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme a vmiešame ju do vychladnutej žĺtkovej hmoty. Horkú čokoládu si nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ju do plnky. Premiešame a takto pripravenú plnku si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do chladničky na minimálne 5 hodín (najlepšie na celú noc) a následne môžeme podávať. Dobrú chuť!

Zdroj:  kuhinja-i-ideje

You Might Also Like