Drobné japonské knedličky pripravené nad parou a plnené rôznymi náplňami sú vyhlásenou delikatesou. V tomto prípade sa jedná o tradičnú náplň z bravčového mäsa, ktorá je nadobudnutá bohatými chuťami. Skúste si pripraviť charakteristický pokrm pre japonskú kuchyňu a skúste ich umenie na tanieri.
Potrebujeme:
Na 4 porcie
Na cesto:
500 g hladkej múky
270 g vody
1 lyžica cukru
1 lyžica instantného droždia (5 g)
Na náplň:
350 g mletého bravčového mäsa
1 lyžica nasekanej jarnej cibuľky
1 lyžička strúhaného zázvoru
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica japonského vína shaoxing (môžete nahradiť bielym vínom)
2 lyžice sezamového oleja
1 lyžička ustricovej omáčky
pár kvapiek tmavej sójovej omáčky
2 lyžičky zemiakového škrobu
¼ lyžičky cukru
1/8 lyžičky soli
štipka bieleho korenia
trochu vody
Postup:
Celkový čas prípravy: 120 min
V mise zmiešajte vodu s cukrom a droždím a nechajte vzísť kvások. Do veľkej misy preosejte múku a za súčasného miešania prilievajte kvások. Stierkou premiešajte a potom ručne vypracujte na hladké cesto. Spočiatku bude cesto veľmi tuhé, ale po dlhšom miesení vznikne pružné a hladké cesto. Vytvarujte ho do tvaru gule a uložte do čistej misy. Zakryte fóliou a nechajte kysnúť približne hodinu, aby cesto zdvojnásobilo svoj objem.
2
Zmiešajte ingrediencie na náplň. Cesto rozvaľkajte a povykrajujte kolieska. Kolieska naplňte zmesou a vyformujte do guľôčky.
Pripravte si paráčik do hrnca s vodou a položte naň okrúhle papieriky alebo plátky ľadového šalátu či kapusty, aby sa knedličky neprilepili. Knedličky vložte do paráčika a nad parou duste približne 15-30 minút, kým nebude cesto uvarené. Podávajte teplé.
Dobrú chuť.