Vyskúšajte tento jednoduchý dezert kokosovým krémom. Pre ešte lepšiu chuť môžete piškótu natrieť trochou mlieka s rumom.
Potrebujeme:
Korpus:
7 vajec
14 lyžíc krupicového cukru
14 lyžíc studenej vody
14 lyžíc polohrubej múky
6 g prášku do pečiva
2 lyžice holandského kakaa
Krém:
450 ml mlieka
4 lyžice hladkej múky
200 g krupicového cukru
200 g masla
200 g strúhaného kokosu
2 balenia vanilkového cukru
práškový cukor na ozdobenie
Na potieranie (voliteľné)
40 ml mlieka
10 ml rumu (alebo rumovej príchute)
Postup:
Bielky vyšľahajte so štipkou soli do tuha. Pridajte cukor a prilejte lyžicu vody.
V druhej miske vyšľaháme žĺtky do peny, pridajte múku s práškom do pečiva. Do zmesi vmiešajte bielkový sneh s cukrom.
Cesto rozdeľte na polovice a do jednej z nich prisypte kakao.
Plech s vyššími okrajmi s rozmermi približne 23×35 cm vyložte papierom na pečenie a vlejte jedno cesto. Pečte približne 20 minút na 170 ° C. Druhú polovicu cesta upečte rovnako.
Obaja korpusy nechajte vychladnúť.
Na krém zmiešajte, priveďte mlieko do varu. Pridajte múku, cukor a maslo. Varte do zhustnutia. Krém zložte z platne a vmiešajte kokos a vanilkový cukor.
Obaja korpusy potrite zmesou mlieka a rumu.
Na kakaový korpus rozprestrite pripravený krém, prikryte vanilkovým korpusom a celý dezert vložte do chladničky na niekoľko hodín vychladnúť. Podávajte posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Zdroj: cookpad.com