Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa
1 kg paradajok
1 kg paprík
5 cibúľ
1 hlavička cesnaku
1 až 2 feferónky
100 ml oleja
pol balíčka deka (prípravku na zaváranie)
2 až 3 lyžičky vegety
2 až 3 lyžičky mletého čierneho korenia
soľ podľa chuti
Postup:
1.Zeleninu očistíme a pokrájame.
2.Mäso nakrájané na kúsky spolu so zeleninou pomelieme.
3.Pomletú mäsovo-zeleninovú zmes ochutíme soľou, korením a vegetou. Prilejeme olej, pridáme preosiate deko a dobre spolu premiešame.
4.Zmes varíme na miernom ohni 45 minút.
5.Potom mäsovo-zeleninovú zmes naplníme do pohárov, uzavrieme a necháme odstáť do druhého dňa.
6.Na druhý deň nátierku sterilizujeme 40 minút pri teplote 90 stupňov Celzia.
Zdroj:dobre jedlo