Trvanlivá mäsovo-zeleninová nátierka

6-zeleninovo-masova-pasteta

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa
1 kg paradajok
1 kg paprík
5 cibúľ
1 hlavička cesnaku
1 až 2 feferónky
100 ml oleja
pol balíčka deka (prípravku na zaváranie)
2 až 3 lyžičky vegety
2 až 3 lyžičky mletého čierneho korenia
soľ podľa chuti

Postup:

1.Zeleninu očistíme a pokrájame.

2.Mäso nakrájané na kúsky spolu so zeleninou pomelieme.

3.Pomletú mäsovo-zeleninovú zmes ochutíme soľou, korením a vegetou. Prilejeme olej, pridáme preosiate deko a dobre spolu premiešame.

4.Zmes varíme na miernom ohni 45 minút.

5.Potom mäsovo-zeleninovú zmes naplníme do pohárov, uzavrieme a necháme odstáť do druhého dňa.

6.Na druhý deň nátierku sterilizujeme 40 minút pri teplote 90 stupňov Celzia.

Zdroj:dobre jedlo

You Might Also Like