Potrebujeme:
cesto:
400 g polohrubá múka
50 g maslo
100 g Kr. cukor
1 lyžica vanilkový cukor
25 g čerstvé droždie
3/4 šálky teplé mlieko
1 ks vajce
Tvarohová plnka:
400 g hrudkový tvaroh
1 struk vanilka
2 lyžice práškový cukor
1 lyžica mäkké maslo
1 ks žĺtok
Ďalej budeme potrebovať:
400 g jahody
práškový cukor na posypanie
Postup:
- Z Teplého mlieka, droždia, 1 lyžička cukru a 1 lyžička múky – pripravíme si kvások.
- Zvyšné suroviny zmiešame v miske a pridáme vykysnutý kvások. Dôkladne vymiešame hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Tvaroh zmiešame s cukrom, vnútrom vanilky, pridáme mäkké maslo a žĺtok. Vymiešame hladkú hmotu.
- Tvarohovú plnku navrstvíme na rozvaľkaný plát cesta a naukladáme umyté jahody (môžeme použiť aj zavárané).
- Zrolujeme a nakrájame cca 5-6 cm plátky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme zakryté utierkou kysnúť cca 20 minút.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov do zlata. Upečené necháme mierne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Zdroj: zcukrempudrem