Lahodné tvarohové kocky s kakaovým cestom a chuťou kávy.
Potrebujeme:
cesto:
480 g hladká múka
90 g kakao
270 g Kr. cukor
2 lyžičky jedlá soda
2 lyžičky prášok do pečiva
štipka soľ
130 ml olej
400 ml cmaru
400 ml uvarená silná káva
4 ks vajcia
krém:
500 g jemný tvaroh
500 ml smotana na šľahanie
4 lyžice prášková želatína (zarovnané lyžice)
3/4 šálky Kr. cukor
vrch:
100 g mliečna čokoláda
100 g horká čokoláda
100 ml smotana na šľahanie
50 g maslo
Ďalej budeme potrebovať:
150 ml smotana na šľahanie
postup:
- V miske zmiešame múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske vyšľaháme vajíčka, pridáme olej, cmar a vychladenú kávu. Postupne tekutú hmotu prilejeme k sypkým surovinám.
- Pripravené cesto navrstvíme na plech o rozmere 35 x 24 cm. Dno sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a prekrojíme ho na polovicu (dostaneme 2 pláty o rozmere 35 x 24 cm).Cestá môžeme upiecť aj zvlášť – treba však dobre odhadnúť polovicu 🙂
- Želatínu pripravíme podľa návodu na obale – namočíme do studenej vody, necháme odstáť cca 5 minút. Tvaroh vymiešame s cukrom do hladka, pridáme želatínu a vareškou primiešame vyšľahanú šľahačku.
- Na jeden plát cesta navrstvíme krém, zakryjeme druhým plátom cesta a odložíme do chladničky na 3 hodiny.
- Obe čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo a smotanu. Miešaním všetko spojíme. Keď glazúra začne hustnúť, odstavíme ju a navrstvíme na vrch koláča.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Zdroj: domowe-wypiek