Veľmi estetické a chutné koláčiky. Jemné tvarohové cesto, jemná tvarohová plnka a ovocie (marhule a broskyne). Z dávky vyjde cca 18-20 ks.
Potrebujeme:
cesto:
200 g hrudkovitý tvaroh
100 g maslo
1 ks žĺtok
1 lyžica kyslá smotana
220 g hladká múka
1 lyžica prášok do pečiva
plnka:
200 g jemný tvaroh
2 lyžice kyslá smotana
2 ks žĺtky
50-100 g Kr. cukor
1 bal.vanilkový cukor
marhule / broskyne / čerešne
práškový cukor na posypanie
Postup:
- Plnka:
Tvaroh, Kr. cukor, vanilkový cukor a žĺtky vymiešame do jednotnej hmoty. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a premiešame. Odložíme do chladničky a pripravíme si cesto. - Cesto:
Mäkké maslo vymiešame s múkou a tvarohom, pridáme žĺtok, prášok do pečiva a nakoniec aj kyslú smotanu. Spracujeme tuhé cesto, ktoré odložíme na pol hodiny do chladničky a následne ho na pracovnej doske vyvaľkáme na veľký plát, ktorý nakrájame na štvorce. Kraje každého štvorca zrolujeme. - Štvorčeky uložíme na papierom vyložený plech na pečenie a do stredu navrstvíme plnku. Poukladáme ovocie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15-20 minút.
- Upečené posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: lady-of-rain.ru