Budeme potrebovať:
Cesto:
3 ks vajcia
1 lyžica voda
80 g kr. cukor
1 lyžica kakao
1 lyžica olej
100 g polohrubá múka
1/2 lyžičky prášok do pečiva
Krém:
750 g tvrdý tvaroh
120 g kr. cukor
1 bal. vanilkový puding
300 ml mlieko
Vrch:
1 kg jahody
1 bal. červené želé.
Postup:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme vodu, olej a nakoniec aj polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút. V mlieku necháme rozpustiť cukor, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Tvaroh mixérom vyšľaháme (môžeme pridať práškový cukor – podľa chuti) a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding. Plnku navrstvíme na upečený plát cesta. Na tvarohovú náplň naukladáme jahody, ktoré zalejeme pripraveným tortovým želé. Želé si pripravíme podľa návodu na obale – každé želé je iné, preto je potrebné sa presne riadiť pokynmi, ktoré uvádza výrobca. Odložíme do chladničky na minimálne 2-3 hodiny a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: citromhab