Nepečené, jednoduché a hlavne rýchle. Jahody v kombinácii s tvarohom a želatínou vykúzlia tento skvelý dezert.
Potrebujeme:
500 g jemný tvaroh
2 lyžice maslo
4 lyžice vanilkový cukor
1 ks žĺtok
1 bal.želé
300 g jahody
Ďalej budeme potrebovať:
300 g jahody
1 bal.jahodové želé
250 ml voda
Postup:
- Pripravíme si formu na pečenie, najlepšia je silikónová forma.
- Maslo vymiešame s vanilkovým cukrom a žĺtkom (žĺtok nemusíte pridávať, ak máte obavu zo surového vajca), pridáme pripravenú želatínu podľa návodu na obale (buď namočenú vo vode alebo v mlieku) a nakoniec aj tvaroh.
- Tvarohovú hmotu navrstvíme do formy a poukladáme celé jahody, ktoré jemne zatlačíme do tvarohovej hmoty. Odložíme do chladničky na jednu hodinu.
- 300 g jahôd rozmixujeme na kašu, pridáme napučanú želatínu vo vode a dôkladne premiešame. Jahodové pyré nalejeme na stuhnutú tvarohovú hmotu a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc.
- Na druhý deň dezert z formy vyberieme, ozdobíme podľa vlastnej fantázie a podávame. Dobrú chuť!
zdroj: moniamieszaigotuje.blogspot.com