Vynikajúci dezert skoro bez kalórií – osvieži a navyše je aj zdravý a každý si na ňom pochutná.
Potrebujeme:
Tvaroh – 600 g (môžete vziať akýkoľvek obsah tuku, mám nízky obsah tuku)
Vajec – 2 ks.
Med – 100 g (dezert je nesladený, môže sa zvýšiť na 150-200 g)
Vanilku – na špičku noža
Škrob – 40 g
Mlieko – 500 g (do krému) + 100 g (na želatínu)
Želatína v prášku – 18 až 20 g
Postup:
Zalejte želatínu so studeným mliekom a nechajte napučať.

Vajcia vymiešajte so škrobom a trochou mlieka. Keď je hmota úplne homogénna, pridajte zvyšné množstvo mlieka (celkom 500 g mlieka). Varte na miernom ohni za stáleho miešania. Keď sa objavia prvé vriace bubliny, varte krém po dobu 30-60 sekúnd, zložte z plameňa.

Napučanú želatínu zahrejte na teplotu asi 60 stupňov, v žiadnom prípade ju nevarte, inak stratí svoje vlastnosti.

Tvaroh rozmixujte v mixéri, pridajte smotanu a želatínu, miešajte spolu, až kým nebude zmes úplne homogénna.


Nalejte do formy, prikryte fóliou a dajte do chladničky na 6-8 hodín, kým úplne neztuhne.

Hotový dezert dozdobte podľa svojich predstáv.

Dobrú chuť. Zdroj: youtube