Potrebujeme:
40 g múky
20 g čerstvého droždia
20 g masla
3-3,3 dcl. Mlieko
2 lyžice cukru
½ lyžičky soli
1 žltok
Náplň:
500 g tvarohu
2 stredne veľké zemiaky
3-4 lyžice cukru
1 balíček vanilkového cukru
pol citrónovej kôry
2 lyžice hrozienok
Na potretie cesta 1 vajíčko
Postup:
Na náplň uvarte zemiaky na kašu. Ak sa ochladia miešajú sa z ostatnými ingredienciami na náplň.
Vlejeme trochu teplého mlieka s cukrom do droždia. Nasypte zvyšné ingrediencie do misy, zalejeme pripraveným kváskom, a pridávame mlieko pokiaľ sa nám cesto nezdá stredne tvrdé. Nechajte kysnúť na teplom mieste kým sa zdvojnásobí, ľahko premiešame a necháme ho znovu kysnúť.
Na pomúčenej doske si rozvaľkáme cesto, do stredu cesta dáme pripravenú plnku. Kraje cesta narežeme asi na 0,5 cm široké pásy ktoré prekladáme z prava do ľava cez plnku.
Cesto položíme na vymastený plech potrieme ho vajíčkom a pečieme pri asi 180°C asi 25 min.
Dobrú chuť.
Zdroj: Citromhab