Celá vaša rodina si ho jednoznačne zamiluje a nikdy ho tak neupečie dosť . Uvidíte, že k tomuto receptu sa budete radi vracať!
Potrebujeme:
40 dkg hladkej múky
4 žĺtky
15 dkg masla
15 dkg cukru múčka
1 prášok do pečiva
2 dl kyslej smotany
Krém:
4 bielky
1 PL citrónovej šťavy
50 dkg tvarohu
20 dkg cukru kryštál
1 PL škrobu
Postup:
- Všetky suroviny na cesto zmiešame. Dobre spracujeme a rozdelíme na dve polovice a necháme odpočívať pri izbovej teplote. Teraz pripravíme krém.
- Z bielkov a 8 dkg cukru vyšľaháme tuhý sneh. Dáme zmes bokom. Tvaroh zmiešame so zvyšným cukrom, citrónovou šťavou a škrobom. Potom jemne, ale dôkladne všetko premiešame spoločne so snehom. Jednu polovicu cesta dáme na vymastený a vysypaný plech. Na plát navrstvíme krém, uhladíme a priklopíme druhým plátom.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňov 20 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte zhruba 5 minút. Dobrú chuť.
Zdroj: mindenegyben.com