Tvarohový koláč s kakaom a kyslou smotanou!

tk

Svieži tvarohový koláč si obľúbite hlavne pre jeho ľahkosť, nápaditosť a absolútne nenáročnú prípravu.

Potrebujeme:

Náplň:

300 g mäkkého tvarohu
150 ml kyslej smotany
4 PL práškového cukru
1 vanilkový cukor
5 PL oleja
2 vajcia
25 g vanilkového pudingu (ten nevaríte, potrebujete len prášok)

Cesto:

3 vajcia
150 g práškového cukru
60 ml oleja
60 ml mlieka
150 g hladkej múky
1,5 lyžice kakaa
1,5 lyžičky prášku do pečiva
štipka soli

Postup:

  1. Všetky suroviny na tvarohovú náplň spolu vymiešajte aby vám vznikol hladký krém. Odložte nabok a pripravte si cesto.
  2. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, olejom a mliekom. Vymiešajte do hladka a potom pridajte kakao, prášok do pečiva, múku a soľ vymiešajte hladké cesto.
  3. Teraz si vyšľahajte bielka dotuha opatrne ich vmiešajte do cesta.
  4. Vymastíte a vysypte si menší plech múkou.
  5. Na neho opatrne a pomaly vylejte pol cesta, potom tvarohový krém a naň opäť kakaové cesto.
  6. Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a nechajte piecť 40-45 minút.
  7. Po vychladení posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť. Zdroj: nosalty hu

You Might Also Like