Tzatziki omáčka k mäsu alebo rybám

tz

Táto omáčka je osviežujúca, hodí sa ku grilovanému mäsu a na letné párty. Skúste ju pripraviť a hostí sa nezbavíte.

Potrebujeme:

2 ks uhorka
4 strúčiky cesnak
500 g biely jogurt
2 lyžice olivový olej
1 lyžica biely vínny ocot
20 g kôpor
soľ
korenie

Postup:

  1. Uhorky umyjeme, očistíme a nastrúhame ich na jemnom strúhadle. Ak sú uhorky veľmi šťavnaté, vytlačíme z nich prebytočnú šťavu.
  2. Pridáme prelisovaný cesnak, nasekaný kôpor a premiešame. Následne primiešame biely jogurt a olivový olej spolu s vínnym octom. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  3. Pred podávaním poriadne vychladíme. Dobrú chuť!

Zdroj:  Vk

You Might Also Like