Potrebujeme:
1,2 kg mäsa z diviny (orech)
slaninu (nie veľmi prerastenú)
2 lyžice sójovej omáčky
3-4 strúčiky cesnaku
2 lyžičky plnotučnej horčice
50 ml oleja do marinády + na opekanie
2-3 cibule
korenie štyroch farieb
2-3 bobuľky nového korenia
100 ml červeného vína na podliatie
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
1.Mäso umyjeme, vyrežeme mastné časti a prešpikujeme ho kúskami pokrájanej slaniny. Osolíme a okoreníme.
2.Sójovú omáčku vymiešame s pretlačeným cesnakom, horčicou a olejom. Natrieme na mäso a necháme odstáť aspoň 24 hodín v chlade.
3.Namarinované mäso sprudka opečieme z každej strany na oleji a vložíme do pekáča. Pridáme nakrájanú cibuľu, korenia a podlejeme červeným vínom. Pečieme prikryté 80 až 100 minút pri teplote 200 °C domäkka.
4.Divinu na červenom víne podávame s opekanými zemiakmi a s brusnicovým džemom.
Tip:
Ak nemáte divinu, môžete ju nahradiť bravčovým mäsom.
Zdroj:dobre jedlo