Výnimočný dezert z tvarohu, smotany a salka, ktorý pripravíte skutočne rýchlo a ulahodí každému maškrtníkovi.
Potrebujeme:
tvaroh plnotučný – 600 g
kondenzované mlieko – 1 plechovka (370 g)
smotana na šľahanie – 300 ml
kakao alebo granko – 30 gr.
želatína – 30 g instantná
voda – 100 ml
Postup:
Želatínu dáme napučať do studenej vody.
Tvaroh si zmiešame so salkom a rozmixujeme na jemnú hmotu.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku.
Šľahačku vmiešame do tvarhovej hmoty.
Do výsledného krému vmiešame želatínu, ktorú sme si zahrievaním rozpustili – postupujeme tak, že najskôr asi lyžicu tvarohovej hmoty zmiešame so želatínou a následne vmiešame do zvyšného obsahu.
Krém rozdelíme na dve časti, do jednej vmiešame kakao.
Teraz obe hmoty opatrne premiešame – miešame ručne, zdola nahor, aby si zmes zachovala mramorovú štruktúru.
Navrstvíme do silikónovej formy, prikryjeme fóliou a dáme vychladiť – ideálne na celú noc.
Potom vyberieme, zložíme fóliu a obrátime pomocou dosky. Hotovo, výnimočný dezert je na svete.
Dobrú chuť. Zdroj: yotube